Skip to content

Ska(m)mens Torg

maj 27, 2012

Igår samlades cirka 700 personer på Sergels Torg eller ”Ska(m)mens Torg” med tanke på moderaternas motstånd mot att skriva in bristande tillgänglighet som en diskrimineringsgrund i lagstiftningen.

Mötet på Sergels Torg var slutpunkten för den tionde upplagan av tillgänglighetsmarschen i Stockholm. Samtidigt genomfördes likande aktioner på 20 andra platser i Sverige. Vi som var där fick bl.a. höra Maria Johansson, ordförande i DHR samt Jesper Odelberg tala om hur regeringen förhalar införandet av bristande tillgänglighet som en diskrimineringsgrund i vår diskrimineringslagstiftning.

Moderaterna motstånd handlar främst om att de anser att det skulle bli höga kostnader för att tillgänglighetsanpassa samhället för medborgare med olika former av funktionsnedsättning. Samma argument framför Svenskt Näringsliv.

Moderaterna och de andra högerkrafterna borde skämmas, för på andra områden har inte den moderata regeringen tvekat när det gällt att anslå resurser eller låta skattepengar spridas ut såsom exempelvis RUT och sänkt restaurangmoms.

Enligt SvD kommer frågan upp i riksdagens arbetsmarknadsutskott på torsdag den 31 maj. Hoppas att partierna aktivt driver frågan till en votering i Riksdagen och att ledande partiföreträdare lyfter fram frågan tydligt. På Sergels Torg under lördagen var Jonas Sjöstedt (v) tyvärr den ende ledande partirepresentanten på plats.

Annonser
One Comment leave one →
  1. maj 28, 2012 4:35 f m

    Med tiden kommer tillgänglighet att bli bra. Många lagar har stiftats på senare tid för att förbättra tillgängligheten.

    Rom byggdes inte på en dag.

    http://stigberglund.wordpress.com/om/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: