Skip to content

Something is rotten in the city of Solna and Peab

maj 18, 2012

Enligt en notis ska PEAB bygga en vägbro vid den numera ökända nationalarenan i Solna. Två olika företag är inblandade, men minst två personer sitter på flera stolar.

I dagens SvD finns en liten notis om att PEAB får 290 miljoner kronor för att bygga en vägbro och ramper mellan E 18 och den numera ökända nationalarenan och det intilliggande köpcentrat. Beställare är Råsta projektutveckling AB.

Efter en sökning på nätet framgår att Råsta Projektutveckling AB (556742-6779) ägs av Råsta Holding AB (556742-6761). I företagen finns två identiska styrelser. Av offentliga register framgår att en ledamot, Bengt Tomas Andersson också är VD i Peab Exploatering AB (556129-8562). En annan ledamot, Sune Valdemar Eriksson är VD för Solna Vatten som ägs av Solna Kommun AB.

Med en sådan personallians så skulle det varit en sensation om JM, NCC eller något annat bolag fått 290 miljoner kronor istället för Peab för att bygga bron och ramperna åt Råsta Projektutveckling AB. För att travestera Shakespeare – Something is rotten in the city of Solna and Peab.

Kanske är det dags för Solna Tingsrätt att ta en ny titt på alla kontrakten i anslutning till nationalarenan. Senast var det ju bara Sune Reinhold som inte kom igenom det juridiska nålsögat.

http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/peab-bygger-bro-for-290-miljoner_7210467.svd
http://www.peab.se/Om-Peab/Press-och-media/Pressmeddelanden/Pressrel/?pid=667944

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: