Hoppa till innehåll

Lööf tepåsehögerns egen Michelle Bachmann

september 3, 2011

I likhet med Michelle Bachmann vill Annie Lööf gå längre högerut. Hon har försökt att tona ned sina neoliberala idéer, men bakom hennes tal om förnyelse är det tydligt vad hon vill.

I USA trycker Tea Party-rörelsen på för att göra republikanerna till ett mer tydligt neoliberalt alternativ, en frontfigur i detta arbete är Michelle Bachmann. I Sverige finns sedan många år starka neoliberala strömningar inom samtliga borgerliga allianspartier. Med lanseringen av Annie Lööf som centerledare så har den svenska neoliberala tepåsehögern fått en frontfigur.

I SR ekots lördagsintervju framförde Annie Lööf de gamla vanliga argumenten mot LAS och för en ökad lönespridning som Allmega, Timbro och Svenskt Näringsliv alltid upprepar i sina rapporter.

”Jag tar inte avstånd från de tankar jag hade för några år sedan”, sa Annie Lööf angående sina olika ställningstaganden när det gäller EURO. Det gäller även de rader om platt skatt, lägre ingångslöner och sänkt skatt för höginkomsttagare som hon skrev i Timbros skrift ”Globaliseringens Triumf. ”Jag står för det jag skrev i maj”,var hennes svar på Ekots fråga om dessa neoliberala värderingar.
Sammantaget var intervjun ganska avslöjande, vid sidan av Annie Lööfs tydliga neoliberala idéer var det annars mest luddiga uttalanden om miljö, utveckling o.s.v.

Läs gärna de tänkvärda bloggarna till höger på denna sida →

Några medielänkar:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4677929

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/annie-loof-sanker-kulturskaparna_6437092.svd

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. september 4, 2011 9:45 f m

    Den som undrar vad Annie Lööf står för kan gärna läsa några av de motioner som hon lagt i Riksdagen. Till exempel denna http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GX02Sk297 .

Trackbacks

  1. Så var vi där igen! « Maria Hagbom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: