Skip to content

Gärna finansutskott men först ett besök på arbetarerörelsens arkiv

augusti 7, 2011

Socialdemokraternas ekonomiske talesperson Tommy Waidelich vill samla finansutskottet. Men innan dess bör socialdemokraterna besöka arbetarerörelsens arkiv. Risken är annars att de antar en neoliberal lösning igen, och det kommer bara extremhögern att tjäna på.

Den socialdemokratiska partiledningen har insett att ekonomin befinner sig i fritt fall efter de senaste årens ekonomiska kaos. Via sin ekonomipolitiske talesperson Tommy Waidelich har de därför begärt att riksdagens finansutskott ska samlas snart.

Men innan de socialdemokratiska ledamöterna går till ett sådant möte bör de besöka arbetarerörelsens arkiv och studera vad tidigare generationer av ekonomiskt kunniga socialdemokrater skrivit och gjort. Risken är annars stor att de precis som för snart tjugo år sedan i brist på egna alternativ antar ett nytt neoliberalt krispaket á la Bildtregeringens lösning 1992. Arbetarerörelsens måste ha ett alternativ till regeringen Reinfeldts kortsiktiga neoliberala lösningar. (Se blogg: https://larsback.wordpress.com/2011/08/04/en-hard-ekonomisk-host-vantar/)

Socialdemokratin måste ta farväl av neoliberalismen och formulera en annan ekonomisk politik som skapar sysselsättning, stabilitet samt säkrar de rester som finns kvar av vårt välfärdssystem. Det neoliberala alternativet är nedskärningar av välfärden samt stigande arbetslöshet och det skapar bara instabilitet och en otrygghet som gynnar högerextremism. (Se blogg: https://larsback.wordpress.com/2011/08/02/dags-att-ta-farval-av-neoliberalismen/)

Läs gärna de tänkvärda bloggarna till höger på denna sida→
Presslänkar:
http://www.svd.se/naringsliv/waidelich-kalla-in-finansutskottet_6373676.svd
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4635351

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: