Skip to content

Ett ord betyder så mycket

augusti 7, 2011

Sex ledande arbetsgivarföreträdare säger sig vilja utveckla kollektivavtalen i en gemensam debattartikel. Men byts nyckelordet utveckla ut mot ordet avveckla framträder det riktiga syftet klart.

I den aktuella debattartikeln säger sig avsändarna vara för en utveckling av kollektivavtalen, men på klassiskt neosvenskt maner är deras målsättning den motsatta. Sammantaget vill de ha kollektivavtal om fredsplikt, sedan ska arbetsgivarna förhandla fram löner enskilt med löntagarna en och en. Taktiken från arbetsgivarna gentemot löntagarna är glasklar – och kan sammanfattas som ”söndrade de falla”.

I debattartikeln är ordet utveckling central och förekommer sju gånger, men byts nyckelordet ut mot ordet avveckling så framträder en mer sann bild av arbetsgivarnas mål. Läs artikeln och pröva själv.

”Avtalen måste utvecklas avvecklas så att lönesättningen sker mellan företagen och medarbetarna.”
”Arbetsgivarparterna vill i höstens och vinterns avtalsförhandlingar fortsätta utvecklingen avvecklingen av kollektivavtalen i den riktning som företagen och medarbetarna vill ha. En lönebildning där lönen bestäms i företagen främjar företagens tillväxt och medarbetarnas utveckling avveckling. Med en sådan utveckling avveckling kan vi träffa centrala avtal som ger arbetsfred och goda förutsättningar för företag och medarbetare att växa tillsammans.” (SvD Brännpunkt 110807

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-vill-utveckla-kollektivavtalen_6373122.svd
 Läs gärna de tänkvärda bloggarna till höger→

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: