Hoppa till innehåll

Borg säger nej till skattesänkningar – i Italien

juli 21, 2011

I dagens SvD tar finansminister Anders Borg avstånd från Berlusconis oansvariga tal om skattesänkningar. Men i Sverige försöker hans egen alliansregering driva igenom detta till vilket pris som helst. Ett bra försök att sitta på två stolar samtidigt.

”- Det är bra att italienarna nu har lagt fast en stram finanspolitik för åren framåt, det har reducerat osäkerheten. Berlusconis märkliga och oansvariga tal om skattesänkningar förefaller nu vara avfört från agendan och det tycks ju nu finnas en enighet i Italien om att hålla sig till att säkra sina budgetmål. Och det kan ju reducera den osäkerheten.
– Det är en ökad risknivå i världsekonomin. Och det finns risker för Sverige att utvecklingen blir svagare än vad vi tidigare har trott. Det är nog alldeles tydligt, säger finansminister Anders Borg.” (SvD 110721)

Hur Anders Borg får ihop detta med alliansregeringens strävanden efter att driva igenom ett femte jobbskatteavdrag, som ju är en skattesänkning som i förlängningen ger staten en minskad statskassa i ekonomiskt oroliga tider är en gåta. Snacka om ett försök att sitta på två stolar samtidigt.

SvD- intervju med finansminister Anders Borg (m):
http://www.svd.se/naringsliv/ingen-bankskatt-i-andra-stodpaketet_6337166.svd

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: