Skip to content

Moderaterna laddar för ett nytt ”kosackval” 2014

juli 8, 2011

Redan tre år före valet 2014 väljer moderaterna att börja med negativt kampanjande. Följer flera partier efter och agerar likadant så är risken stor att demokratin och väljarna blir de stora förlorarna. Enda vinnare blir Sverigedemokraterna.

I går publicerade Fredrik Reinfeldts statssekreterare Per Schlingmann en debattartikel i Expressen om ökad öppenhet i politiken. I den skriver statsrådsberedningens statssekreterare med ansvar för kommunikation och dialog bland annat;

”En viktig fråga som diskuteras under politikerveckan i Visby är hur öppenheten kan öka i politiken och beslutsfattandet för att öka insynen och engagera fler.” (Expr. 110707)

Den nya tekniken och de nya kanalerna skapar nya möjligheter för regeringen som vi tar tillvara.” (Expr. 110707)

Redan idag kan alla ta del av hur det största regeringspartiet” tar tillvara” ”den nya tekniken” för att ”engagera fler” genom att besöka moderaternas nya s.k. kampanjsida ”Juholts Sedelpress”.

I historieböckerna benämns valet 1928 som kosackvalet då den dåvarande högern under ledning av Arvid Lindman förde en kampanj som utpekade socialdemokraterna som bolsjeviker. I modern tid går det att hitta flera exempel på s.k. ”negative campaigning” från de amerikanska presidentvalen. Främst är det organisationer som stått nära republikanerna som bedrivit denna typ av smutsiga kampanjer fyllda av personangrepp.

Det unika med moderaternas nya digitala variant av kosackvalskampanj är att partiet öppet står som avsändare av denna nya form av negativt kampanjande. Följer fler partier det moderata exemplet så är det en stor förlust för såväl demokratin som väljarna. Det enda parti som skulle vinna på en valkampanj dominerad av personangrepp och falska fakta är Sverigedemokraterna.

Moderaternas nya negativa kampanjsida

http://juholtssedelpress.se/

Per Schlingmanns debattartikel

http://www.expressen.se/debatt/1.2491549/nu-ska-regeringen-bli-annu-oppnare

Dagens Eko 110707

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4593393

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: