Skip to content

Skatterevolt för att betala skatt även i USA

februari 27, 2011

Under lördagen genomförde UK Uncut 40 fredliga aktioner mot banker i Storbritannien. Samtidigt genomförde den nya systerorganisationen US Uncut 50 liknade aktioner i USA. Även i USA pekar Uncut-rörelsen på att banker som fått miljardstöd inte betalar skatt. Detta samtidigt som det pågår federala budgetnedskärningar som drabbar välfärden och de medborgare som betalar skatt.

I Storbritannien förvandlade UK Uncut 40 bankkontor tillhörande RBS, NatWest och Lloyds till läsesalar, arbetsförmedlingar, föreläsningssalar m.m. På motsvarande sätt genomförde US Uncut liknande aktioner mot 50 bankkontor över hela USA, bland annat Bank of America som tidigare fått 45 miljarder dollar i stöd från de amerikanska skattebetalarna, men som inte betalade någon skatt.

Som vanligt har det inte förekommit några rapporter i svenska media om vare sig den halvårsgamla folkliga protesten i UK, eller den enbart tre veckor unga US Uncut-rörelsen. Den som hittar något inslag i svenska media får gärna tipsa denna blogg.

Däremot har US Uncut uppmärksammats av den reaktionära TV-kanalen FOX så kallade nyhetsprogram, vars programledare Glenn Beck, hävade att US Uncut-protesterna är en del av en global konspiration som omfattar protesterna mot den antifackliga lagstiftning i Wisconsin och revolterna i Mellanöstern East. Det säger mera om FOX News än US Uncut.

Se tidigare blogginlägg på denna blogg den 19 februari samt 14 februari 2011 – Läs gärna vidare: 

http://www.guardian.co.uk/uk/2011/feb/27/uk-uncut-stage-protests-banks?INTCMP=SRCH

http://www.thenation.com/article/158874/us-uncut-hits-streets

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: